KERÉKPÁROS VÁNDORTÁBOR – 2021.08.08-14.

KERÉKPÁROS VÁNDORTÁBOR – 2021.08.08-14.

Felső-Tisza-vidék

A nyári szünetben iskolánk először vett részt „Bringás Vándortábor” programban, amelyet már ötödik éve szervez a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség. (MAKETUSZ)

A Vándortábor Program célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód támogatása a felső tagozatos és középiskolás fiatalok körében.

A Vándortábor Program gyalogosan, vízen vagy kerékpáron bejárható útvonalakat kínál, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük.

A meghirdetett 9 kerékpáros túraútvonal közül iskolánk a Felső-Tisza-vidék útvonalat választotta. A 264 km-t 5 nap alatt tettük meg a tanulókkal. A túra során elbűvölő templomokat, csodaszép kastélyokat, irodalomtörténeti emlékhelyeket, romvulkánt, természetvédelmi területeket ismerhettünk meg. De jutott idő sportolásra, pecázásra, fürdésre is. Sőt, még egy tiszai sétahajózáson is részt vettünk!

Gratulálunk a vándortábort teljesítő tanulóinknak:

Bán Tamás                           6.a osztály

Karmanovszki Attila          6.a osztály

Simon Szabolcs                  7.a osztály

Tóth Zoltán                          7.a osztály

Tóth Keve                            7.b osztály

Jászka Petra                        8.a osztály

Reméljük a jövő nyáron még több tanulóval kerékpározunk hasonló túraútvonalon!

Kerényi Nikoletta és Regősné Korondi Csilla (túra kísérő tanárok)

 

Fotók a túráról

Warning: sprintf(): Argument number must be greater than zero in /var/userdata/web/suli21.hu/website/www/wp-content/themes/atahualpa/comments.php on line 107