COVID eljárásrend

Tisztelt Szülők!

Intézményünkben tanuló gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok közvetve több száz állampolgárral vannak napi szintű kapcsolatban. Ezért az esetükben különösen fontos a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése.
Ezért tantestületünk az alábbi döntéseket hozta, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat:

  • Intézményünket csak tünetmentes tanuló látogathatja. A bejáratnál kézfertőtlenítés után léphet be az épületbe. Javasolt a napközbeni gyakori és helyes kézmosás!
  •  A személyi higiéne alapvető szabályairól a gyermekek, tanulók kapjanak otthon is részletes tájékoztatást. A gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet. Kérjük lázas, beteg, begyógyszerezett gyermek ne látogassa intézményünket.
  •  Hiányzás esetén csak orvosi igazolás ellenében van módunk fogadni a visszatérő gyermeket!
  •  A testnevelés órákat szabadtéren tartjuk, amíg az időjárás engedi, a tantermek közötti ún. vándorlást megszűntetjük. Minden osztály a számára kijelölt tanteremben tartózkodik, kerülve ezzel a keveredést, csoportosulást. Étkezési rend készült, ennek segítségével elkerülhető egy újabb találkozási csomópont. Kérjük Önök is hívják fel gyermekeik figyelmét ezek betartásának fontosságára, köszönjük, hogy eddig is támogattak bennünket szabályaink betartatásában!
  • A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
  • A külföldről 2020. augusztus 28-a (péntek) után hazaérkező tanulók számára javasoljuk, hogy szeptember elsején ne jöjjenek iskolába. Amennyiben tünetmentesek, úgy szeptember 7-étől (hétfő) szeretettel várjuk őket. Ha rendelkeznek magyarországi PCR Covid teszttel, melynek eredménye negatív természetesen nincs akadálya a tanév megkezdésének.
  • Az első tanítási napon kérünk minden szülőt/gonviselőt, hogy büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozzon a külföldi utakról, hazaérkezésük pontos időpontjáról.
  • Kérjük, a szülők személyes megjelenésével járó ügyintézés esetén a türelmet, a csoportosulások elkerülése érdekében kérjenek előre időpontot, amit lehet próbáljanak online intézni a Kréta rendszer e-ügyintézés felületén, vagy telefonon, esetleg e-mailben.
  • Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítjük, egyúttal értesítjük az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről gondoskodunk, de a gyermek háziorvoshoz/kórházba történő juttatásáról a szülő kötelessége gondoskodni. A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza!
  • A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Egyéb tanévkezdéssel kapcsolatos információk:
Az 1.a köznevelési típusú sportosztály szülői értekezlete szeptember elsején 14 órakor kezdődik. Ekkor kerül sor a tankönyvek kiosztására is. Felhívjuk a Tisztelt Szülők/Gondviselők figyelmét a zárt térben történő maszk viselésére és a belépéskor történő kézfertőtlenítésre.
A többi osztályunk részére a szülői értekezletek szeptember 7 és 8- ra (hétfő és kedd) lettek tervezve, ezek pontos rendjéről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.
A járványügyi protokoll betartása mindannyiunk érdeke, kérjük megértésüket és szabályaink betartását, hogy közösen megakadályozzuk egy újabb gócpont esetleges kialakulását.

Üdvözlettel az iskola vezetősége, nevelőtestülete és dolgozói

Miskolc, 2020. 08. 29.

Warning: sprintf(): Argument number must be greater than zero in /var/userdata/web/suli21.hu/website/www/wp-content/themes/atahualpa/comments.php on line 107