FELHÍVÁS a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

 

 

Tanköteles, azaz 2014. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Tisztelt Szülők!
2020. április 28-án 0:00-tól május 15. 24:00-ig elindul az általános iskolai beiratkozás második szakasza. Mivel a beiratkozás ezen szakaszában minden olyan tanuló automatikusan felvételre kerül a körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be jelentkezését más általános iskolába, ezért szükséges megerősíteni a szülőknek/törvényes képviselőknek a gyermekek jelentkezését. A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, ehhez a Kréta rendszer online felületét használni, amely elérhető iskolánk honlapján keresztül vagy az eugyintezes.e-kreta.hu címen. Iskolánk honlapjának elérhetősége: www.suli21.hu
A felület használatához az alábbi két videó nyújt segítséget:
https://youtu.be/ndGfOC-YZj4
https://youtu.be/N4uXSDBvj8M

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a beiratkozáshoz kapcsolódó dokumentumok személyes bemutatása a 7/2020. (III.25.) EMMI határozat alapján (személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya) a 2020/21. tanév első napján elégséges. A rendszerbe az eredeti dokumentumokat szükséges csatolni.
A nyilatkozat az életvitelszerű ottlakásról, a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozólag az elektronikus beiratkozás során a Kréta e-Ügyintézés felületén keresztül az adatok megadása után elkészül, vagy a nyomtatványok letölthetőek innen és beküldhetőek e-mail-en keresztül is. suli21miskolc@gmail.com

A diákigazolvány igényléshez a fényképet a Kormányablaknál készítik el (előzetes bejelentkezést követően). A jelenlegi helyzetben ennek intézése elégséges a tanév kezdésekor.
Szükséges hozzá:

  • • lakcímkártya
  • • születési anyakönyvi kivonat

Ha mégis elkészült, akkor a kapott NEK adatlapot a szülőnek a beiratkozáskor csatolnia kell!
A kötelező járványügyi óvintézkedések betartása végett a szülőknek előzetes telefonos egyeztetést, időpontfoglalást követően van csak lehetőségük személyes ügyintézésre. Kérjük, számítson rá, hogy a személyes jelentkezéskor a gyermek mindkét szülőjének meg kell jelennie az űrlapok, adatlapok kitöltése, és aláírása miatt. Bejelentkezés munkaidőben: 46/532-447
Köszönjük, ha megtiszteli iskolánkat bizalmával, és gyermeke általános iskolájaként a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskolát választja. Bízunk benne, hogy zökkenőmentesen és sikeresen tudja gyermekét beíratni a 2020/2021-es tanév első évfolyamára!
Amennyiben a beiratkozási folyamat bármely elemével kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük a suli21miskolc@gmail.com e-mail elérhetőségen, vagy a 46/532-447 telefonszámon forduljon hozzánk bizalommal.

Tisztelettel:
a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola vezetősége