JÁTÉKOS VÁROSJÁRÁS, KÖZÉPPONTBAN MISKOLCCAL ÉS A TUDOMÁNNYAL

 

GYŐZELEM!

Az idén 18 éves Itthon Miskolcon Egyesület és az általa alapított Szeretem Miskolcot mozgalom 12. alkalommal rendezte meg szombaton kulturális társasjátékát, a Játékos Városjárást, melynek keretében újra felfedezhettük lakóhelyünk különleges értékeit és megismerkedhettünk a város egykoron élt és maradandót alkotott személyiségeivel.
Iskolánk évek óta résztvevője a versenynek. Az idén két csapattal, egy 6.a osztályosokból álló / Dallos Márk, Farkas Szabolcs, Matta Luca Sára/ és egy 6.b osztályosokból álló / Földi Benedek, Kovács Réka, Riczu Lilien/ csapattal játszottuk végig a napot. Hat állomáson szerezhettünk ismereteket a tudomány témakörében Miskolcról. Helyszínek: Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága, Földes Ferenc Gimnázium, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Tóth Pál Diákotthona, Herman Ottó Múzeum központi épülete, V+A Viszlai Építész Iroda Kft.
Változatos feladatok, sok új ismeret, gyaloglás, jó idő, remek hangulat jellemezte a napot. A Földes Ferenc Gimnáziumban zajlott a megnyitó, és itt tartották az eredményhirdetést is. Az egész napos játékot zsíros kenyérrel és teával zártuk.

Nagy sikert értünk el, hiszen a 6.a osztály csapata megnyerte az általános iskolák versenyét!
Dallos Márk, Farkas Szabolcs, Matta Luca Sára

Nyereményük: a Jegesmedvék Nyitra elleni meccsére, múzeumokba, Lackfi János verses koncertjére belépők, valamint pizza-utalványok és könyvek voltak.
Gratulálunk a győzteseknek!
Gratulálunk az összes résztvevőnek iskolánkból!
Köszönet a szülőknek, akik egész nap kísérték a gyerekeket!

Nagyné Idrányi Éva felkészítő tanár