MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS DÖNTŐ

 

 

A Madarak és Fák Napja egy több mint száz éves hagyomány Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. A hagyomány célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és Fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Bár több mint száz év telt el, a természetvédelem fontossága azóta sem veszített jelentőségéből.
A Madarak és Fák Napja Országos Verseny célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.
Idén május 10-én 10.00 órakor, Felsőtárkányban, csodálatos környezetben, a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban rendezték meg az országos döntőt. 18 csapat mérte össze tudását az országból. Iskolánk kis csapata a kitartó felkészülés után ügyesen versenyzett, helyezést nem sikerült elérni. A csapat tagjai: Hornyik Mira, Kádár Gergő, Tóbiás Balázs. Gratulálunk nekik !

Czagáné Iván Noémi
felkészítő tanár