Lego robotok – robotika és informatika a Sakkpalotában

 

Itt a Sakkpalotában igyekszünk felkelti a diákok érdeklődését és fejleszteni képességeiket több tudományos ágazatban is. A LEGO robotok lehetővé teszi, hogy a gyerekek játszva tanuljanak és tudományos projektekben mélyüljenek el az órákon.
Segítségével iskolánk diákjai testközelből is megismerkedhetnek a mérnöki gondolkodás valamint a programozás alapjaival. A tananyagot a diákok fejlesztik, a problémamegoldó készségüket valamint egy saját egyedi megoldást dolgozhatnak ki maguknak, amivel belépnek a felfedezések világába.
A Sakkpalotába 2019.02.18-án (hétfőn) késő délután ellátogató leendő első osztályosok és szüleik bepillantást nyerhettek az informatika és robotika világába, ahol Helga néni és Jutka néni segítségével ismerkedhettek meg a kódolás rejtelmeivel, találkozhattak WEDO-val és az egér robottal, amely programozható, kezelése egyszerű, hiszen a hátán lévő gombokkal irányítható. A Sakkpalota program mellett ezek a robotok is a logikus gondolkodást és a programozói alapismeretek elsajátítását segítik elő már egészen kicsi kortól is.