„Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére”

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum, A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös játékos anyanyelvi versenye

A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken és Kárpátalján tanuló általános- és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást, és játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét.

A versenyre nevezhettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken és Kárpátalján működő állami, egyházi, egyesületi és alapítványi fenntartású általános és középiskolák tanulói.
Több éve rendszeresen részt vesz iskolánk csapatokkal a fenti versenyen, de eddig még nem jutottunk túl az első fordulón. Az idei éveben viszont megtörtük a „jeget”: mind a két csapatunk bejutott a középdöntőbe!
Február 4-én rendezték meg az Új Nemzedék Kontaktpont közösségi terében a vetélkedést. Öt csapat versengett a döntőbe jutásáért, köztük a Szerencsevadászok ( Himer Milán, Matta Luca, Rácz Kiara, Ruszkó Zoé 5.a) és a Hagyományőrzők( Bodor Tamás 5.a, Heinisch Gabriella, Kovács Daniella, Törös Nikolett 8.a).
Remek nyelvi játékokkal töltöttük el a délelőttöt, amelyen a Hagyományőrzők csapat a 2. helyet szerezte meg, az utolsó körben lemaradva az első helyről.
A Szerencsevadászok egyedül képviselte az 5. osztályosokat a vetélkedésben, hiszen minden más résztvevő felsőbb osztályos volt.
Gratulálunk a versenyzőknek!
Nagyné Idrányi Éva felkészítő tanár