Egészségnap a Sakkpalotában

 

Szülőnek és pedagógusnak egyaránt a legfontosabb dolga, hogy a gyermekeket egészséges életre nevelje és megmutassa hogyan tehet érte. December elsején ezért egészségnapot szerveztünk, ahová hívtuk és vártuk a szülőket, testvéreket, ismerősöket egyaránt.
A programok széleskörűek voltak, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.
A napot reggeli tornával indítottuk. Ezután a gyermekek saláta készítéssel és egészség totó kitöltésével mutatták meg mennyire ismerik a helyes táplálkozás és életmód alapjait. Közben a felnőttek vért adhattak, hogy másokon is segíteni tudjunk. Az aulában egy mentős tiszt mutatta meg az évfolyamoknak és természetesen az érdeklődő szülőknek hogyan kell újraéleszteni. A tornateremben pedig a nagy izgalommal járó feszültséget egy kis kosarazással és floorball játékkal vezethették le a résztvevők.
A nap eredmény hirdetéssel zárult. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb saláták készültek. A saláták küllemén és ízén kívül a totó eredményei is hozzáadódtak a pontokhoz.

Az összesített eredmény:

  • alsó tagozat I. hely: 4.a osztály
  • felső tagozat I. hely: 7.a osztály.

Minden osztály gyümölcs csomagban részesült, a győztesek pedig egy- egy müzli szelettel ünnepelhettek.
Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, hiszen a legnagyobb ajándék a gyermekeinkkel együtt töltött tartalmas idő!

EGÉSZSÉGETEKRE!

Köszönöm a segítséget Erika néninek, aki védőnőként vigyázza iskolánk tanulóinak egészségét. Köszönet Takács Anikó néninek, aki a sportért felelt. Vucskó Zsuzsa igazgató néninek, aki a jutalmakat és az alapanyagokat biztosította a versenyhez. Végül, de nem utolsó sorban minden résztvevőnek, hogy eljöttek és együtt tehettünk egy lépést a gyermekek egészségéért!

Czagáné Iván Noémi
szervező, természettudományi munkaközösség vezető