Iskolánk újra elnyerte az ÖKOISKOLA címet!

 

158 iskola vehetett át Ökoiskola Címet az ünnepélyes díjkiosztón, melyet 2018-ban az Agrárminisztériumban tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Agrárminisztérium és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete.
Az Ökoiskola Címet 2004-ben hozta létre az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amelyet 2011-ben az Örökös Ökoiskola Cím követett. Az ökoiskolák mind a működtetésben, mind a pedagógiai munkában érvényesítik a fenntartható fejlődés elveit és jó gyakorlatait. Az Ökoiskola Cím azon nevelési-oktatási intézményeknek elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, környezettudatos intézmény működtetésével. ( Forrás: OFI )
Köszönöm a kedves kollegák, gyerekek és szülők munkáját, hogy hozzásegítették iskolánkat a cím elnyeréséhez! Remélem, hogy a jövőben is sikeres lesz az együttműködésünk és az Örökös Ökoiskola címet is elnyeri a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola.

Czagáné Iván Noémi
természettudományi munkaközösség vezető