BESZÁMOLÓ A TERMÉSZETTUDOMÁNYI PROJEKT HÉT PROGRAMJAIRÓL

 

 

A Föld Napjához és fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan, minden évben megrendezzük a természettudományi projekt hetet.
Mit is jelent ez a szó; természettudomány? A természettudomány az élő és élettelen természet jelenségeinek, objektumainak tanulmányozásával foglalkozó tudományágak gyűjtőneve. Azt, hogy ennél sokkal többet jelent az elmúlt héten próbáltuk a gyerekeknek megmutatni.

Április 23-án, hétfőn, Németh Csaba terep-futó saját tapasztalatain és eredményein keresztül, arról beszélt a sportoló gyerekeknek, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás a legjobb eredmény elérésében. A beszélgetést kóstoló zárta. Itt megismerkedhettünk olyan élelmiszerekkel, amelyek a profi sportoló eredményességét segítik.

Április 24-én, kedden, érdekes fizikai kísérleteket láthattunk és hallhattunk a Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium bemutatóján. Bagány Máté tanár úr és tanítványai ismét elvarázsolták az iskola tanulóit fantasztikus előadásukkal.

Április 25-én, szerdán Bogaras Vagyok program keretein belül minden gyermekünk megismerkedhetett az ízeltlábúak csodálatos és nélkülözhetetlen világával. Karlowits – Juhász Orchidea és segítője olyan csodálatos élménnyel ajándékozta meg a gyerekeket, amely egy életre szól.

Április 26-án, csütörtökön, Hoitsy György halbiológus érdekes bemutatóját láthattuk és hallhattuk hogyan és mióta működik a pisztrángtelep. Megismerkedhettünk a pisztrángok fajtáival, életmódjukkal is.

A csütörtökön lezajlott matematika ötpróba verseny és a fotópályázat eredményeiről később számolunk be.
A hetet, az egészséges táplálkozás jegyében, egy gyümölcskóstoló zárta. Egészségetekre!

Reméljük mindenki talált kedvére való programot és jól érezte magát!
Köszönöm a természettudományi munkaközösség és az iskolavezetés támogatását!

Fogadják szeretettel képes beszámolónkat.
Czagáné Iván Noémi
természettudományi munkaközösség vezető