A Sakkpalota téged vár – Játékos képességfejlesztő foglalkozás

 

2017. szeptember 27.
„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csodálatosan szép királyság, gyönyörű mezőkkel és egy csodálatosan szép palotával. Ennek az országnak az uralkodóját Keresztes Királynak hívták. Egy napon a királynak és feleségének, Vendi Királynőnek két, szép fiúgyermeke született. Az ikrek külsőre tökéletesen hasonlítottak egymásra, csupán egy dolog különböztette meg őket. Az egyiknek tejszőke színű volt a haja, a másiknak viszont koromfekete. Ahogy szépen teltek múltak az évek a két fiú egyre ügyesebb és okosabb lett, mindig együtt töltötték az időt, és kedvenc elfoglaltságuk volt, hogy mindenben versengtek  egymással. Ki tud nagyobbat ugrani, ki tud magasabbra mászni, ki tud messzebbre hajítani egy követ, ki tud szebben írni, ki tud több csokis palacsintát enni…”

Igazán jó hangulatú, vidám képességfejlesztő foglalkozáson vehettek részt azok a gyermekek és szüleik, akik ellátogattak hozzánk ezen a szerdai napon. Megtapasztalhatták, hogy a mese, a játék nem ér véget az óvodával. Sakkozás közben a gyerekek egy sor már tárolt információt mozgósítanak és kombinálnak össze, miközben idegrendszerükben a sejtek közti kapcsolatok száma sokszorozódik. Ezeket a kapcsolatokat fogják felhasználni mindenfajta tanulása során! A sakk a maga vizuális szimbólumrendszerével az egész tanulási folyamat kialakulására komoly kihatással van.

Az utazás elkezdődött, a Sakkpalota kitárta kapuját!
Most már csak rajtad múlik, hogy belépsz, vagy kint maradsz!
Várunk benneteket következő foglalkozásunkra is, melyet október végére tervezünk!
Bővebb információ a következő foglalkozásról hamarosan megtalálható a honlapunkon!

 

Warning: sprintf(): Argument number must be greater than zero in /var/userdata/web/suli21.hu/website/www/wp-content/themes/atahualpa/comments.php on line 107