Nálunk járt a „Nagyszakállú”…

 

December 6-án Miklós napján érkezik, a jó gyerekeknek ajándékot, a rosszaknak virgácsot rak a szépen kipucolt csizmákba a Mikulás. Az 5.a és az 5.b osztály vidám műsorral köszöntötte Őt.

Takács Anikó néni, Kárpáti Zsuzsa néni fergeteges táncot ropott a manók gyűrűjében. Bakos Kata néni álomszép dekorációt varázsolt a 8.a osztály közreműködésével az aulába.

Részletek Nálunk járt a „Nagyszakállú”…

Kosarasaink sikere

 

 

Kosárlabda Fráter Mikulás Kupa I. hely: Lazányi Zsófia, Sári Kendra, Kádár Gergő, Tóth Máté, Tóbiás Balázs, Kovács Szabolcs, Váradi Kristóf, Rem Zsolt, Farkas Levente, Farkas Márkó, Hegedűs Sándor, Simon Szabolcs.

 

Részletek Kosarasaink sikere

Fellobbant az adventi koszorún az első gyertya lángja

 

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Köszönöm szépen a közreműködő gyerekek felkészülését és szereplését. Mindenkinek békés, örömteli várakozást kívánok!

Kocsisné Tamás Zsuzsanna DÖK támogató pedagógus

Részletek Fellobbant az adventi koszorún az első gyertya lángja

Alapítványi bál 2019.

 

2019.november 22-én rendeztük meg alapítványi bálunkat „SULIBULI 21” címmel iskolánk aulájában. Vucskó Zsuzsanna, iskolánk igazgatónője és Veresné Dancs Andrea tanárnő köszöntötte a vendégeket alapítványunk nevében. A köszöntők után a Szenczi Zita által vezetett Diósgyőri Dzsessztáncklub táncosai kápráztattak el bennünket produkciójukkal. A finom vacsora után az est zenével, tánccal, tombolasorsolással folytatódott.

Köszönet Mindazoknak, akik

Részletek Alapítványi bál 2019.

„A színház mindig csoda”

„Ki ne vágyna szerelmesnek lenni, megélni a szabadságot és beutazni a világot?” A csodát most Simon Zoltán teremtette meg számunkra, aki a Miskolci Nemzeti Színház Don Juan c. előadásának címszerepét alakítja, s az esti előadásunk délelőttjén jött el iskolánkba. Az általa vezetett kötetlen beszélgetés során elmondta, hogy mit is jelent ma pontosan Don Juannak

Részletek „A színház mindig csoda”

TESU ( Tekerj a Suliba ) Kampány

 

Idén szeptemberben iskolánk második alkalommal vett részt a Mobilitási héten belül a TESU Kampányban. Diákjaink olyan nagy számmal vettek részt a kezdeményezésben, hogy az iskola tanulóinak arányát tekintve, városi szinten a 3.-ak lettünk.

Az idei díjátadó a Városházán került megrendezésre, ahol az elismeréseket személyesen Veres Pál, városunk új polgármestere adta át.

Részletek TESU ( Tekerj a Suliba ) Kampány

Iskolánk vendégei voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség B.A.Z. megyei elnökségének tagjai

 

 

Iskolánk vendégei voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség B.A.Z . megyei elnökségének tagjai, Pálfi Edina MNGSZ B.A.Z megyei ügyvezető igazgató asszony vezetésével. Előadásaik célja az volt, hogy segítsék a fiatalok a pályaválasztását. Meséltek a szakmáikról /szakács, cukrász, felszolgáló, pék, sommelié, esetleg barista/ szépségeiről, tapasztalatainkról, megpróbálták továbbadni a szakmák szeretetét és megmutatni a

Részletek Iskolánk vendégei voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség B.A.Z. megyei elnökségének tagjai

Vendégeink voltak a Clone Rally Team csapat tagjai

 

 

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola tanulónak nagy örömére, vendégeink voltak a Clone Rally Team csapat tagjai Dudás Gergő és Papp György autóversenyzők és Kolencsikné Gál Melinda szervező. A gyerekek rengeteg kérdést tettek fel a csapatnak, akik bemutatták az autóversenyzők világát, elmondták, hogy hogyan készülnek a versenyekre fizikálisan és mentálisan, valamint

Részletek Vendégeink voltak a Clone Rally Team csapat tagjai

Novemberi túra

 

Novemberi túránkon a Vadasparkot jártuk körül kívülről majd belülről népes csapatunkkal. 25 gyerek és 18 felnőtt. Az Állatkertben igazán jól szórakoztunk kis kedvenceink között. Az idő is megkegyelmezett számunkra és a nap is kisütött. Köszönjük a Természetjáró Szakosztálynak, hogy ingyen biztosította a belépést tanulóinknak. Természetesen a km gyűjtésben mindenkinek gyarapodott 6 km-rel a

Részletek Novemberi túra

Pataky Péter kreatív séf főzött tanulóinknak

 

Pénteken a “Menő menza” program keretében Pataky Péter kreatív séf főzött tanulóinknak amiből kóstoló is jutott mindenkinek.

A sütőtökkrém leves hozzávalóit is megtudhattuk hátha valaki kedvet kap ahhoz,hogy otthon elkészítse. Recept: Sütőtök megsütve,hagyma,fokhagyma,gyömbér,lime levél,zöldség alaplé,méz,lime lé,só,kókusztej. Beszélt nekünk az egészséges ételekről,arról,hogy hol tanulta ki a szakmáját,hogyan lett séf?A gyerekek érdeklődő kérdéseket tettek

Részletek Pataky Péter kreatív séf főzött tanulóinknak

Diákolimpia siker

 

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola csapata a Diákolimpia Országos Döntőn az Ügyességi Csapatbajnokságon súlylökésben II. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Kótai László, Horváth Levente, Buri Balázs, Somogyi Kristóf, Tóth Máté

Testnevelő: Novák István

Halloween party

 

Bár ez nem egy keresztény és főleg nem magyar ünnep, az iskolánkban tanuló diákok ismerik és szeretik, hiszen az angol órákon felelevenítik hagyományait. Ez hozzá tartozik egy nyelv és kultúrájának megismeréséhez. Ezen a szép őszi napon sokan öltöttek jelmezt és táncoltak az aulában boszorkányos és ijesztő ruhákban, sminkben. Meglátogattuk és felvonultunk a nálunk

Részletek Halloween party

Candy és Marcsi átvették az adományokat!

 

Hagyományainkhoz híven, az idén is gyűjtést szerveztünk az Állatok Világnapja alkalmából. Az adományaitokat Candy és Marcsi a két, sok megpróbáltatáson átesett kutyus vette át jelképesen október 24-én. Ők jelenleg a menhely boldog lakói. Segítségeteket a MÁSA munkatársai oklevéllel köszönték meg,melyet Horváth Rita és Maczkó Balázs adott át iskolánknak. Jövőre is számíthatnak ránk, hiszen

Részletek Candy és Marcsi átvették az adományokat!

Nemzeti ünnep – ünnepély

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára hagyományainknak megfelelően ünnepi műsorral emlékeztünk iskolánkban. A történelmi eseményeket megidéző műsort a 8.a osztály tanulói állították színpadra Veresné Dancs Andrea tanárnő segítségével és rendezésében.

Részletek Nemzeti ünnep – ünnepély

Októberi túra

 

Októberi túránkon 13 gyerek és 12 felnőtt vett részt. A 9.5 km es távot csodálatos időben teljesítettük gyönyörködve az őszi erdő varázsában. Az útvonal Fehér-kő kilátóhely – Hegyes-rét- Fényes-tető- Égés szurdok- Felső-Majláth volt. Túravezetőnk fejtörő feladatokkal színesítette a pihenőket, jutalmul csokit kaptak a gyerekek.

Legközelebb nov. 9-én találkozunk, amikor a Vadasparkot is meglátogatjuk.

Részletek Októberi túra