Kutatók éjszakáján a robotok

 

Szeptember 27-én ismét meghívást kaptunk a Kutatók Éjszakájára. A Miskolci Egyetem könyvtárának épületében mutatkozhattak be iskolánk robotika szakkörösei. A gyerekek által megépített és programozott robotok nagy sikert arattak a látogatók körében. A kisebb gyerekek is kipróbálhatták magukat a robotméhecskékkel és egérkékkel a Sakkpalota tábláján. Nagyon jól éreztük magunkat!

Kovácsné Nyírő Helga

Részletek Kutatók éjszakáján a robotok

Lego robotok – robotika és informatika a Sakkpalotában

 

Itt a Sakkpalotában igyekszünk felkelti a diákok érdeklődését és fejleszteni képességeiket több tudományos ágazatban is. A LEGO robotok lehetővé teszi, hogy a gyerekek játszva tanuljanak és tudományos projektekben mélyüljenek el az órákon. Segítségével iskolánk diákjai testközelből is megismerkedhetnek a mérnöki gondolkodás valamint a programozás alapjaival. A tananyagot a diákok fejlesztik, a problémamegoldó készségüket

Részletek Lego robotok – robotika és informatika a Sakkpalotában

Metchwart Kupa – 4. helyezés

 

Az idei Mechwart Kupa témája a fenntarthatóság volt, ahol egy természeti katasztrófa után kellett rendet rakni a robotokkal. A gyerekeknek olyan robotot kellett összerakni, ami képes minden – a pályán szereplő – feladatra. Kidőlt fát kellett az útról odébb tenni, állatokat kikerülni, virágos ládákat a helyükre tenni, újraindítani a generátort, stb…

Részletek>>

Részletek Metchwart Kupa – 4. helyezés

Ovis Sakk bemutató 2017. október 18-19.

 

Az idei tanévben is célunkként tűztük ki, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyük iskolánk speciális programját. A Polgár Judit Sakk Alapítvány egy egyedülálló, új módszertani programot dolgozott ki az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására. A sakkjáték elsajátítása nem cél, hanem eszköz! Egy hihetetlenül

Részletek Ovis Sakk bemutató 2017. október 18-19.

Robotika – Mechwart Kupa

 

Április 7-én, pénteken a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma megrendezte az V. Mechwart Lego Robot Kupát általános- és középiskolás diákok számára. Iskolánk, a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola egy 3 fős csapattal (Girhiny Balázs, Szabó Zsombor, Kovács Szabolcs) képviseltette magát.

Részletek >>

 

Részletek Robotika – Mechwart Kupa

Robotika – Döntőbe jutottunk

 

A hétvégén lezajlott a VIII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny regionális fordulója. Az 5. osztályosok körében 11 csapat mérte össze tudását Hajdúböszörményben. A 90 perces programozás után a gyerekek bemutatták a zsűrinek munkáikat.

Részletek>>

 

Robotok a Sakkpalotában

 

 

Február 26-án délután sok óvodás és a szüleik látogattak el iskolánkba, hogy a Sakkpalotában egy robotikafoglalkozáson vegyenek részt. Az 5. osztályos tanulók bemutatták, hogy ők hol tartanak a LEGO robotok programozásában. Az általuk beprogramozott robotok az akadályokat egy adott területen kívülre tolták, majd megmutatták, hogy egy vonal pontos követésére is képesek. A

Részletek Robotok a Sakkpalotában

ROBOTIKA – Kutatók éjszakája

 

A 2016-17-es tanévet nagy lendülettel kezdtük. Meghívást kaptunk a Kutatók éjszakájára, melyet örömmel elfogadtunk. Bemutattuk, hogyan követi a robot a fekete vonalat, és fordul meg, ha meglát valamit, hogyan képes dobni, szín szerint kiválogatni a kupakokat. Sok érdeklődőnk volt, az este gyorsan, és jó hangulatban telt el.

Részletek>>

Részletek ROBOTIKA – Kutatók éjszakája

Robotolimpián Hajdúböszörményben

 

Hétvégén robotika szakkörünk képviselőivel részt vettünk a Hajdúböszörményben 5. alkalommal megrendezett robotolimpián. Ezen a versenyen a csapatoknak nehéz dolguk van. Olyan robotot kell megépíteniük és beprogramozniuk, ami 4-5 versenyszámban is megállja a helyét. Egyszerre kell a robotoknak, erősnek, gyorsnak, pontosnak lennie. Idén több, mint fél száz robot versengett célba dobásban, akadályfutásban, labirintusban, szumóban

Részletek Robotolimpián Hajdúböszörményben

Megérkezett az új EV3-as

 

 

Robotika szakkörünk támogatóra talált. A mályiban nyílt LEGO termékeket forgalmazó cég, a KreativKocka.hu egy új robottal támogatja kis programozóink oktatását. A gyerekek már régóta vágytak egy ilyen új típusú, EV3-as LEGO robotra, melyet azóta is nagy örömmel szerelnek és programoznak.

Ezúton is köszönjük Izrók Lórántnak, a KreativKocka.hu ügyvezetőjének segítségét.

Támogatónk: KreativKocka.hu 3434

Részletek Megérkezett az új EV3-as

Robotika – Országos döntőben

 

 

Lezajlott a VII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntője Kecskeméten, ahol a területi versenyről továbbjutó 4.osztályos  csapatunk 10. helyezést ért el az 5.osztályos kategóriában.

Nagy siker ez számunkra, hiszen ezek a gyerekek szeptemberben kezdték az ismerkedést a robotprogramozással.

Országos 10. helyezést ért az Országos Robotprogramozó versenyen:

Girhiny Balázs Kiss Pálma

Gratulálunk a kis csapatnak! Csak

Részletek Robotika – Országos döntőben

Siker a VII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny területi fordulóján, Hajdúböszörményben

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola robotika szakkörösei március 19-én részt vettek a VII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny területi fordulóján, Hajdúböszörményben. Egy 6. osztályos és két 4. osztályos csapattal indultunk, akiknek az I. korcsoportban 5. osztályosokkal kellett összemérni tudásukat.

III. helyezést ért el az I. korcsoportban és ezzel tovább jutott az országos döntőbe:

Kiss Pálma

Részletek Siker a VII. Robotprogramozó Országos Csapatverseny területi fordulóján, Hajdúböszörményben

A Suli-Harsona februári száma

 

A tartalomból:

Itt a FARSANG, áll a bál… A Velencei karnevál Farsangi tréfa Levellek Svájcból Farsangi fánk recept Nevessünk! Rejtvény

Részletek

Robotika – Újult erővel

A 2015/16-os tanévben már a 4.osztályosok is részt vehetnek a robotprogramozásban. Nyolc nagyon lelkes és okos tanulóval vágtunk neki a feladatoknak. Már nagyon sokat tanultunk.

Részletek >>